Baskı Beton Uygulamaları

Baskı Beton iç ve dış mekanlar için tasarlanmış bir zemin ve duvar kaplama malzemesidir. En önemli özelliği, tek tek döşenmiş taş görüntüsü veren desen baskılı beton teknolojisi olmasıdır.

Çok çeşitli renk ve desende uygulanabilen, granit, kayrak gibi tabii taşların doğal görünümünü verebilen Baskı Beton çökmez, kaymaz, leke tutmaz ve güneş ışınlarına dayanıklı renkleri solmaz. Geleneksel desenlerle ve renklendirici tozun dışında kullanılan Antik Etki Tozunun yüzeyde bırakılarak, malzemeye eski ve kullanılmış görüntüsü vermesiyle Baskı Beton “Geleneklere ve Kültüre Saygılı En Yeni Teknoloji” olma özelliğini taşır.

Bahçe düzenlemeleri , parklar, havuz kenarları, alışveriş merkezleri, turistik tesisler, çevre düzenlemeleri, kent alanları, yollar, restorasyon alanları, marina ve rıhtımlar, otoparklar, akaryakıt istasyonları Baskı Beton uygulandığı alanlar arasındadır.

%90 doğal malzemelerden oluşan Baskı Beton sahada blok olarak uygulandığı için zeminde zamanla oluşabilecek çökmelerden etkilenmez ve aynı yüzey düzgünlüğünü her zaman korur. Tek tek döşenen bir malzeme olmadığı için, taş aralarının oynaması, zamanla aralarda istenmeyen otların çıkması gibi durumlar Baskı Beton için söz konusu değildir.

Uygulama bilgileri

1- Baskı beton uygulamasında kullanılacak C20-C25 brüt betonun SLUMP değeri en az 16 olması gerekmektedir.
2- Uygulamada kullanılacak C20-C25 brüt betonun şantiye SLUMP değeri 16 olacak şekilde beton santralından çıkması gerekmektedir.
3- C20-C25 brüt beton içerisinde en fazla akışkanlaştırıcı katkı miktarı % 0.2 olmalıdır. Betonun SLUMP değeri akışkanlaştırıcı kullanılarak oluşturulmamalıdır.
4- Yapmış olduğumuz çalışmalarda,normal ve süper akışkanlaştırıcıların Baskı Beton’un baskılama aşamasında betonda oluşan dekolmasyondan dolayı çatlamalara sebebiyet verdiği gözlenmiştir.
5- Uygulama alanında hava sıcaklığının 25 derecenin üzerinde ve rüzgarlı olması durumlarında beton karışım oranlarında değişiklikler yapılabilir.
6- Uygulamada su kaybının fazla olması durumunda mevcut zemine naylon serilmesi gerekebilir.
7- Betonun SLUMP değeri konusunda istenilen standartların sağlanamaması durumunda , kuru karışım talep edilebilir.
8- Beton, santral çıkışından itibaren 1 saat içinde uygulama yapılması gerekir, aksi halde beklemiş beton uygulamada kabarma yaparak ve kabuk haline gelerek sorunlara yol açar.

Sonuç itibariyle, imalatını yapmış olduğumuz baskı beton uygulama sisteminde kullanılan betonun karışım özelliklerine dikkat edilmelidir.Baskı Beton uygulamasının dekoratif amaçlı bir zemin kaplama malzemesi olmasından dolayı,beton kalitesinde meydan gelebilecek sorunlar malzemenin görselliğinde olumsuzluklara yol açabilir.